Национално състезание по първа помощ на Българския младежки Червен кръст

В периода 06.07-08.07 в НУЛЦ на БЧК, с. Лозен се проведе Националното състезание по първа помощ на Българския младежки Червен кръст, в което участваха 20 екипа от цялата страна. По време на състезанието, участниците имаха възможността да преминат през различни модули и пунктове, чрез които да покажат теоретични и практически умения по оказване на първа долекарска помощ, първа психологична помощ и психосоциална подкрепа.

В събитието се включиха над 200 доброволци, като състезанието остана във формат, чрез който Областните организации имаха възможност да изберат вида на участие, с което да се включат – тренировъчно или състезателно, което отново позволи в състезанието да се включат и области, в които все още няма изградени Младежки аварийни екипи. 

Главен съдия на състезанието беше д-р Благомир Здравков, изпълнителен директор на СБАЛ по детски болести "Проф. Иван Митев". Заедно с него уменията на участниците оценява и д-р Десислава Кателиева - председател на Националната асоциация на работещите в спешната помощ.

Спонсори на състезанието бяха Nivea Bulgaria, KFC, Devin, Total Energies, Allianz и Lesaffre Bulgaria.

В края на състезанието настъпи и дългоочакваният момент, в който бяха обявени челните три места, а именно: на първо място се класира Младежкият авариен екип на БМЧК - София, на второ място - Младежкият авариен екип на БМЧК - Пазарджик и на трето място Младежкият авариен екип на БМЧК – Благоевград.