Национално състезание на Ученическите екипи по първа помощ

В периода 09-11.06.2023 г. в НУЛЦ на БЧК, с. Лозен се проведе Националното състезание на ученически екипи по първа помощ – УЕПП. В състезанието взеха участие общо 25 екипа от цялата страна и над 100 състезатели на възраст между 12 и 14-годишна възраст, които премериха сили в равностойната надпревара и демонстрираха уменията си по оказване на първа долекарска помощ, психосоциална подкрепа и знания за Международното движение на Червения кръст и Червения полумесец.

Планинска спасителна служба на БЧК, Водно спасителна служба на БЧК и Столична дирекция Пожарна безопасност и защита на населението участваха със специално обособени и атрактивни пунктове, на които участниците научиха много за значимата им дейност, докато се забавляват. Главен съдия на състезанието беше д-р Десислава Кателиева, председател на Национална асоциация на работещите в спешна медицинска помощ.

Победител в крайното класиране стана Ученическият екип по първа помощ от област Русе, втори се класира на Ученическия екип по първа помощ от област Варна, а бронзов медал получи Ученическият екип по първа помощ от област Бургас.

БМЧК изказва признателност към всички участници, съдии, статисти, придружители, организационен екип, Университетски Аварийно-спасителен отряд, приятели и гости за професионализма и за поредното успешно състезание.

Благодарим специално и на своите корпоративни дарители и партньори, които подпомогнаха провеждането на състезанието: Тотал Енерджис България, Девин ЕАД, Лесафр България , А1 България и Нестле България.