Национално събрание на Българския младежки Червен кръст 2024 г.

Национално събрание на Българския младежки Червен кръст 2024 г.

В периода 29.03-31.03.2024г. се проведе Националното събрание на Българския младежки Червен кръст – най-висшият форум на организацията. Домакин на събитието бе Областната организация на Българския Червен кръст в гр. Ямбол. Във форума се включиха над 90 доброволци и служители от цялата страна.

Събитието се проведе в Младежки културен център „Георги Братанов“. Специални гости на събранието бяха г-н Стойчо Стойчев, зам.-председател на Българския Червен кръст, д-р Славита Джамбазова, зам.-генерален директор на Българския Червен кръст, д-р Антоанета Антонова, председател на Областната организация на БЧК-Ямбол, г-н Димитър Димитров, директор на дирекция „Правна” към НС на БЧК, г-н Николай Костадинов, зам.-областен управител на област Ямбол, г-н Станчо Ставрев, кмет на Община Тунджа, г-н Васил Александров, зам.-кмет на Община Ямбол, комисар Георги Кючуков, началник отдел “Охранителна полиция” - ОД на МВР – Ямбол, гл. инспектор Иван Динев, началник сектор към РД „Пожарна безопасност и защита на населението“, д-р Радостина Калчева, директор на Регионална здравна инспекция – Ямбол и г-н Георги Георгиев, началник Регионално управление на образованието – Ямбол.

С поздравителен адрес към делегатите се обърнаха акад.Христо Григоров, д-р х.к., председател на БЧК, и проф. д-р Красимир Гигов, генерален директор на БЧК. Д-р Славита Джамбазова поздрави доброволците и служителите на организацията и изказа благодарност за многобройните дейности, кампании и инициативи, проведени през годината в цялата страна.

По време на Националното събрание бяха представени и приети отчетът за дейността на БМЧК за изминалата 2023 г., план за дейността на БМЧК през 2024 г., както и допълнения и промени в Статута на БМЧК. В рамките на Националното събрание се проведе и частичен избор за член на Изпълнителния съвет на БМЧК като за позицията бе избран Виктор Цветанов, делегат от БМЧК-София.

По време на събитието бяха обявени одобрените проектни предложения в рамките на Програма за развитие на иновации и добри практики по приоритетни дейности на БМЧК и бяха връчени Годишни награди на Българския младежки Червен кръст за 2023 г. Всички 28 области в страната получиха индивидуална грамота за признание за инициатива, проведена през изминалата година.

Изказваме благодарност към всички служители и доброволци на областната организация на БЧК-Ямбол за подготовката и невероятните емоции по време на най-важния форум на младежката организация на Българския Червен кръст.