Академия за доброволци на Българския младежки Червен кръст 2024 г.

В периода 1.09-7.09 се проведе Академия за доброволци на Българския младежки Червен кръст за 2024 г. Събитието се проведе в к.к Златни пясъци, а в него се включиха над 80 доброволци от цялата страна.

В продължение на седмица, доброволците имаха възможност да придобият и надградят знанията и уменията си по модулите „Лидерство и работа в екип“, „Активно включване в социалната среда“ и „Хуманитарно образование. Всички доброволци се запознаха с подхода „Закрила, равнопоставеност и включване“.

Групата Лидерство и работа в екип се запозна с теми, свързани с различните видове лидерство, особено младежкото лидерство, подобряване на комуникационните умения, както и лидерството в рамките на БМЧК. 

Групата Активно включване в социална среда имаше възможност да придобие знания и умения за работа с деца по всички програми и методики на БМЧК, в това число и Екология и опазване на околната среда. Доброволците имаха възможност да работят по темата „Критично мислене и дигитална и медийна грамотност, което даде насоки на доброволците как да се справят с фалшивите новини и дезинформацията.

Групата Хуманитарно образование се запозна с теми, свързани с промоция на хуманитарни ценности, разпространяване на хуманитарните принципи на Международното движение, както и основи на Международното хуманитарно право.