Национално събрание на Българския младежки Червен кръст

В периода 08-10.04.2022 г. се проведе Националното събрание на Българския младежки Червен кръст – най-висшият форум на организацията. Домакин на събитието бе Областната организация на Българския Червен кръст в гр. Плевен. Във форума се включиха над 90 доброволци и служители от цялата страна. По време на Националното събрание бяха представени и приети Отчета на БМЧК за дейността през 2021 г., както и Планът за работа през настоящата година.

Събитието се проведе в базата на Медицинския университет – Плевен, а по време на официалното откриване присъстваха д-р Славита Джамбазова - зам.-генерален директор на БЧК, г-н Иван Янчев – областен управител на обл. Плевен, г-жа Виолета Иеремиева – зам.-областен управител на обл. Плевен, г-н Георг Спартански – кмет на община Плевен, комисар Станислав Атанасов - директор на Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението“, г-жа Полина Савова – гл. секретар на РЗИ-Плевен, доц. д-р Цветелина Валентинова - зам.-ректор по качество на обучението и акредитация, и г-н Станимир Бояджиев – член на Европейския студентски съюз и представител на Националното представителство на студентските съвети. 

По време на събитието бяха връчени Годишни награди на Българския младежки Червен кръст и всички 28 области получиха индивидуална грамота за признание за инициатива, проведена през 2021 г. Всички участници посетиха и паметника Панорамата „Плевенска епопея 1877 г., една от най-емблематичните забележителности на града.

Всички официални гости и участници дадоха изключително висока оценка за дейността на Българския младежки Червен кръст, за проведеното Националното събрание, както и за прекрасното домакинство на Областната организация на БЧК-Плевен.