Алианц България и Българския младежки Червен кръст подкрепиха уязвими деца и младежи в кариерното им развитие

Първият детски образователно-творчески спортен лагер "Move Now" в гр. Момчилград приключи успешно. В рамките на инициативата 10 деца в риск от социално уязвими групи имаха специално организирана програма, която насочи вниманието им към тяхното образование и професионално ориентиране.

Инициативата "Заедно за по-добро бъдеще" се организира благодарение на Българския младежки Червен кръст-Кърджали и Алианц България. В нея взеха участие ултрамаратонецът Краси Георгиев и лекоатлетката Никол Андонова, които предадоха на участниците своя спортен дух и мотивация за здравословен начин на живот.

По време на едноседмичния лагер представители на Алианц България и БМЧК вдъхновяваха децата с лекции, игри и личен пример. По увлекателен и забавен начин те представиха на младежите света на финансите и застраховането, дадоха им възможност да се включат в ролеви игри за професионално ориентиране, както и да разберат малко повече за различните професии и възможности за здравословен начин на живот. Вниманието на децата бе насочено към образованието, усилията, всеотдайността и търпението, които помагат да си успешен, независимо от пътя, по който поемаш. 

Идеята на благотворителната инициатива "Заедно за по-добро бъдеще“ е да се постигне устойчивост и развитие чрез организиране на редица образователно-творчески детски лагери през следващите три години, като за този период през програмата ще преминат повече от 80 деца и младежи.