Стартира “Академия за доброволци” 2017 на БМЧК

Стартира “Академия за доброволци” 2017 на БМЧК

В периода от 02 до 09 септември на територията на СОК Камчия, област Варна ще се проведе „Академия за доброволци“ 2017 г., организирана от Български младежки Червен кръст.

„Академия за доброволци“ e най-мащабното обучително събитие, организирано от БМЧК.  Провежда се за 12-та поредна година и в него участват над 100 участници от 10 държави.

Доброволци и щатни специалисти от всички Областни съвети на БЧК в България ще бъдат обучени по следните теми: Здравословно хранене и здравословен начин на живот, Превенция на зависимости, Превенция на сексуално-рисково поведение, Социално-помощна дейност, Промоция на хуманитарните ценности, Иновативни методи и подходи в работата на организацията.

За трета поредна година в рамките на „Академия за доброволци“ се провежда специализирано обучение за международно сътрудничество, в което взимат участие младежки лидери от различни Националните дружества на ЧК/ЧП. Тази година ще има представители на Австрия, Германия, Швейцария, Киргистан, Босна и Херцеговина, Италия, Хърватска, Румъния и Обединеното кралство. Поради големия международен интерес към Академията част от обучителния екип ще е и г-н Джузепе Касела, представител на Международната Федерация на ЧК/ЧП от Регионален офис за зона „Европа“, Координатор „Доброволчество“.

Тази година Академията ще протече под мотото: „Предизвикай себе си“ и ще има за цел да мотивира всички участници да предизвикат своите знания и умения, и да надминат своите възможности.