Всички имаме грижата

Всички имаме грижата – Кампания на БМЧК за промоция на приемната грижа

Бюлетина за Кампания 2011 изтеглете от тук.

„IT TAKES A VILLAGE…”

Книгата на Хилъри Клинтън, чието заглавие всъщност препраща към една африканска поговорка (“цяло село е нужно за да се отгледа едно дете”) бързо се нареди сред бестселърите за 1996 г., поне според класацията на The New York Times.

И, разбира се,  предизвика разгорещен дебат за автентичността на поговорката. Макар и да не можем със сигурност да я припишем на една или друга африканска култура, определено не липсват сходни по смисъл африкански и не-африкански поговорки. Сякаш за да се убедим –  за кой ли път –  колко “гореща” може да бъде темата за детството.

Всички сме били там. И от опит знаем –  за да порастат децата се нуждаят от любов, внимание и грижа.

Нужно им е да повярват, че са добре дошли на света. Като в  уютен дом.

Докато  има бебета, чиито майки не могат да се грижат за тях, ще продължаваме  да разчитаме на помощта на приемните родители.

Докато за  децата, настанени в дом, приемната грижа е единствената възможност за семеен уют и за бъдеще,  всички сме отговорни.

КАК ДА ПОМОГНЕМ?

ПРИЕМНАТА ГРИЖА Е ЕДИН ОТ ОТГОВОРИТЕ.

То е да приемеш дете в нужда в своя дом и да се грижиш за него, когато  семейството му е в криза. много са лицата на кризата: бедност, безработица, заболяване. знаем и други.

 приемните родители носят стабилност, любов и разбиране за детето

в труден за него и семейството му момент.

Ако искате да разберете повече за това какво е да си приемен родител, обърнете се към центъра по Приемна грижа и/или Отдела за закрила на детето във вашата община. Контактите ще намерите тук.

Не всеки може да СТАНЕ приемен родител, но всички можем да ги подкрепим в усилията им. Тази кампания е подкрепата на младите доброволци от БМЧК за приемната грижа.

Ако искате да се присъедините, свържете се с нас.

ЗАЕДНО ЩЕ ПОСТИГНЕМ ПОВЕЧЕ

Ако искате да разберете повече за плановете ни през есента на 2011 г., вижте тук.

За кампанията в образи и думи, последвайте ни във