Историите зад стереотипа

Написана от BRCY

istorii„Училището  за хуманност“ ще бъде кулминацията на неколкомесечна кампания и ще се проведе на 8-ми май 2019 - Световен ден на ЧК/ЧП. По време на събитието представители на различни социални групи - незрящи, мигранти, младежи, политици и други,  ще се докоснат до ежедневието на различни хора и ще се опитат да се поставят на мястото им за няколко минути. Училището за хуманност ще предизвика сетивата, емоциите и ума на участниците като им предостави шанса по един по-нестандартен начин да свържат лицата зад стереотипа и историите им чрез аудио, видео и фотографските материали, изготвени от доброволците на Български младежки Червен кръст. След като се потопят в интерактивната изложба и чуят мненията на експертите в панелното обсъждане, всички присъстващи ще имат възможността да споделят мнението си за преживяното през своята гледна точка в рамките на фасилитирана дискусия.

В тази връзка, на 21.03. (Световен ден за борба с расовата дискриминация),  имаме удоволствието да поставим началото на националната кампания в подготовка на второто издание на „Училище за хуманност“. Дирекция „БМЧК“ и екипът на проект "Социални иновации с нови и активни граждани" Ви канят да се включите в кампанията. Потърсите различни и въздействащи хора и запишете техните истории с кратък аудио/видео материал, който може да изпратите на имейл - Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.. Част от тях ще бъдат включени в самата изложба на 8-май, а всички, отговарящи на условията, ще бъдат публикувани в Малка онлайн книга на хуманността.

 

Изисквания за аудио и визуалните материали

  1.       Можете да изпратите неограничен брой истории, но не всички от тях ще бъдат част от финалния продукт на кампанията.
  2.       Може да се срещате с различни хора, за които прецените, че имат интересни истории за споделяне – възрастни хора, бездомни хора, работещи ученици/студенти, зависими, мигранти, хора с различен произход, хора с различни професии…
  3.       Форматът на „интервюто“ е свободен, но участниците могат да споделят личните си истории, които илюстрират предизвикателствата или добрите примери за хуманността в нашето съвремие.
  4.       Когато откриете тези истории, можете да изработите и изпратите следните материали:

4.1.  Аудио запис на човека, разказващ собствената си история;

4.2.  Видео запис на човека, разказващ собствената си история;

4.3.  Текстов файл с историята на човека;

4.4.  Снимка на човека, споделил историята си.

  1.       Материалите могат да бъдат комбинирани и съобразени с желанието на споделящите историите си – например някой може да даде разрешение да бъде заснет във видео файл, друг само в аудио интервю и снимка и т.н.
  2.       Всички файлове следва да бъдат с добро качество. Видео и аудио файловете не бива да бъдат по-дълги от 3 минути за история.
  3.       Всеки участник, споделил историята си, следва да попълни приложената декларация за съгласие материалите да бъдат използвани за целите на БМЧК - можете да сканирате подписаната декларация или да ни изпратите снимка с достатъчно високо качество на същия имейл адрес (Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.). В имейлът посочете също така дали разказвачът желае да запази своята анонимност.

Декларация за съгласие - пълнолетно лице може да свалите от тук.

Декларация за съгласие - непълнолетно лице може да свалите от тук.

 

Категория: