БЧК НАБИРА СТУДЕНТИ МЕДИЦИ ЗА ДОБРОВОЛЦИ В БОРБАТА СРЕЩУ COVID-19

Написана от BRCY

studenti cover

Българският Червен кръст и Българският младежки Червен кръст стартират по инициатива на Министерството на здравеопазването кампания за набиране на доброволци сред студентите медици за участие в дейностите по овладяване на пандемията от COVID-19.

Кампанията цели да проучи желанието на обучаващите се студенти в последните курсове на медицинските специалности към Висшите училища в Република България да вземат участие като доброволци в борбата с COVID-19, както и тяхното набиране. Тези съвместни дейности,

както и активирането на допълнителен ресурс от студенти-доброволци ще доведе до по-висока степен на готовност за реакция в случай на усложняване на настоящата епидемиологична обстановка.

Цялата информация ще бъде обработена от БЧК и предоставена на Министерството на здравеопазването, което ще извърши организацията по разпределението на доброволците за участие в конкретни дейности, съобразно техните знания, умения и спецификата и потребности на конкретната ситуация.
Кампанията е подкрепена от Националното представителство на студентските съвети в Република България и Асоциация на студентите медици в България.

Всички желаещи трябва да попълнят приложения електронен формуляр ТУК!