Конкурс на тема “Моят любим герой”

Написана от BRCY

По случай 1-ви юни - Международен ден на детето, Български младежки Червен кръст обявява конкурс за деца до 11 години на тема: “Моят любим герой”.

конкурс за рисунка

Кой герой е спасявал света в сънищата ви? Чие наметало обичате да носите? Как вашият любим герой помага на хората? По какво си приличате с него? Нарисувайте ни любимия си герой. Приказен, филмов, такъв, за когото сте мечтали да срещнете или в какъвто искате да се превърнете. Вашият личен герой. Нарисувайте ни как помага и как спасява света, не ограничавайте въображението си! А ние обещаваме награди. Защото няма по-хубаво от детското добро.

Критерии за участие: 

Прочети още...

Онлайн обучения на БМЧК

Написана от BRCY

photoБългарският младежки Червен кръст (БМЧК) по случай Световния ден на Червения кръст и Червения полумесец стартира поредицата #BRCYvlogs. В нея се представят различни дейности и обучителни теми, които доброволците провеждат в дигитална среда.#BRCYvlogs #1 - Червен кръст
#BRCYvlogs #1 - Червен кръст

 

 

Обучение за нови доброволци в гр. Царево

Написана от Диляна Димитрова

1115 нови доброволци станаха членове на БМЧК в гр.Царево, преминавайки обучение в Общи знания за Червенокръсткото движение. Те ще членуват в клуба на БМЧК-Царево, учреден преди повече от 4 години към СУ „Н.Й.Вапцаров“ гр. Царево. Младежите научиха повече за възникването на Червенокръсткото движение в световен мащаб, запознаха се с биографията на неговия основател Анри Дюнан, с принципите и основните направления на дейност на организацията, с историята, мисията, статута и клубовете на БМЧК. В последната част от обучението доброволците работиха по групи, като имаха за задача да разработят идеи и планове за осъществяване на различни тематични акции, свързани с дейността на младежката организация.

100 г. БМЧК

Написана от BRCY

В този раздел ще намирате най-новата и актуална информация относно 100 годишнината на Български младежки Червен кръст.BRCY 100

Национален съвет на координаторите на БМЧК

Написана от Диляна Димитрова

DSC 0076

В периода 22.02 - 24.02.2018 г., в НУЛЦ на БЧК – Лозен, се проведе Национален съвет на координаторите (НСК) на Българския младежки Червен кръст. Във форума взеха участие представители на всички областни организации. Официален гост на събитието бе д-р Славита Джамбазова, която поднесе приветствие към всички участници и ги призова да бъдат активни в работните сесии, насърчи ги да споделят своите мнения и предложения, както и да бъдат отговорни към решенията, които им предстои да вземат.

Форумът бе наситен с множество теми - представяне на новата официална страница на БМЧК, изготвяне на междинна оценка на изпълнението на Стратегията на БМЧК 2015-2020, провеждане на дискусии и изготвяне на предложения относно промени в Статута на БМЧК, представяне на Отчета на младежката организация за 2017 г. и Календарния план за настоящата година, и др.

Също така бе отделено специално внимание на различни добри практики и дейности, които областните организации представиха с цел тяхното популяризиране и мултиплициране и в други области.

DSC 0102DSC 0235

DSC 0232

DSC 0119

DSC 0009DSC 0428DSC 0198DSC 0244