Конкурс на тема “Моят любим герой”

Написана от BRCY

По случай 1-ви юни - Международен ден на детето, Български младежки Червен кръст обявява конкурс за деца до 11 години на тема: “Моят любим герой”.

конкурс за рисунка

Кой герой е спасявал света в сънищата ви? Чие наметало обичате да носите? Как вашият любим герой помага на хората? По какво си приличате с него? Нарисувайте ни любимия си герой. Приказен, филмов, такъв, за когото сте мечтали да срещнете или в какъвто искате да се превърнете. Вашият личен герой. Нарисувайте ни как помага и как спасява света, не ограничавайте въображението си! А ние обещаваме награди. Защото няма по-хубаво от детското добро.

Критерии за участие: 

Прочети още...

Онлайн обучения на БМЧК

Написана от BRCY

photoБългарският младежки Червен кръст (БМЧК) по случай Световния ден на Червения кръст и Червения полумесец стартира поредицата #BRCYvlogs. В нея се представят различни дейности и обучителни теми, които доброволците провеждат в дигитална среда.#BRCYvlogs #1 - Червен кръст
#BRCYvlogs #1 - Червен кръст

 

 

Обучение за нови доброволци в гр. Царево

Написана от Диляна Димитрова

1115 нови доброволци станаха членове на БМЧК в гр.Царево, преминавайки обучение в Общи знания за Червенокръсткото движение. Те ще членуват в клуба на БМЧК-Царево, учреден преди повече от 4 години към СУ „Н.Й.Вапцаров“ гр. Царево. Младежите научиха повече за възникването на Червенокръсткото движение в световен мащаб, запознаха се с биографията на неговия основател Анри Дюнан, с принципите и основните направления на дейност на организацията, с историята, мисията, статута и клубовете на БМЧК. В последната част от обучението доброволците работиха по групи, като имаха за задача да разработят идеи и планове за осъществяване на различни тематични акции, свързани с дейността на младежката организация.

Конкурс за член на екип "100 години БМЧК"

Написана от BRCY

ad final4final

Български младежки Червен кръст

Обявява конкурс зa набиране на желаещи за участие в подготовката и провеждането на честванията по случай 100 години от създаването на Български младежки Червен кръст.

Организацията е отворена към кандидати, които: 

  • Имат навършени над 16 години
  • Имат минимум една година опит в организацията
  • Имат организационни умения
  • Имат креативен подход и мотивация 
  • Имат развит талант и са готови да го покажат

Примерни екипи:

Екип “Архивите говорят”  – отговаря за формиране на историческа справка и събиране на исторически издания и материали; класифициране на исторически данни за БМЧК; Включване на областните организации на БЧК за предоставяне на исторически данни/ източници и контакти с дългогодишни активисти на организацията;

Екип “Медии” - отговаря за популяризиране на годишнината и честванията свързани с нея чрез създаване и публикуване на материали в онлайн пространството

Екип „Организационен“ - координира всички дейности и следи за цялостната реализация на концепцията за честванията

Можеш да кандидатстваш чрез попълване на електронния формуляр ТУК.

За допълнителни въпроси може да се свържеш с нас по ел. поща изпратена до Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. 

Стани част от Историята на Българския младежки Червен кръст!

Национален съвет на координаторите на БМЧК

Написана от Диляна Димитрова

DSC 0076

В периода 22.02 - 24.02.2018 г., в НУЛЦ на БЧК – Лозен, се проведе Национален съвет на координаторите (НСК) на Българския младежки Червен кръст. Във форума взеха участие представители на всички областни организации. Официален гост на събитието бе д-р Славита Джамбазова, която поднесе приветствие към всички участници и ги призова да бъдат активни в работните сесии, насърчи ги да споделят своите мнения и предложения, както и да бъдат отговорни към решенията, които им предстои да вземат.

Форумът бе наситен с множество теми - представяне на новата официална страница на БМЧК, изготвяне на междинна оценка на изпълнението на Стратегията на БМЧК 2015-2020, провеждане на дискусии и изготвяне на предложения относно промени в Статута на БМЧК, представяне на Отчета на младежката организация за 2017 г. и Календарния план за настоящата година, и др.

Също така бе отделено специално внимание на различни добри практики и дейности, които областните организации представиха с цел тяхното популяризиране и мултиплициране и в други области.

DSC 0102DSC 0235

DSC 0232

DSC 0119

DSC 0009DSC 0428DSC 0198DSC 0244