Баба Марта в област Враца

Написана от Диляна Димитрова

20180301 095651На 01.03.2018 г. доброволците от клубовете на БМЧК в област Враца реализираха няколко инициативи. В град Мездра малките "Приятели на БМЧК" от двата клуба към ОУ "Хр. Ботев" и ОУ "Св. св. Кирил и Методий" в железничарския град, посетиха Център за настаняване от семеен тип (ЦНСТ) 3, където се запознаха с потребителите, играха заедно с тях различни настолни игри, подариха им своите ръчно изработени мартенички и стикери с розови фланелки. Г-н Христов (спец. юридическа психология) запозна децата с видовете насилие и Превенцията на насилие и агресия в училищна среда.

В с. Борован, червенокръстците от клуб "Приятели на децата" раздадоха изработените от тях мартенички на своите съселяни и заедно с тях им поднесоха пожелания за здраве и бонбони.

Във Враца поздравления за празника получи Дом за стари хора "Зора" в областния град. В социалното заведение, "Клубът на готините баби" поздрави потребителите на дома с музикална програма, а доброволците от младежката структура на БЧК Враца завързаха мартенички на възрастните хора и служителите.

В с. Зверино, въпреки лошото време, доброволците от клуб "БМЧК и Приятели на Искърското дефиле" към СУ "Св. Климент Охридски" подготвиха празнична украса и превърнаха двора на своето училище в едно красиво първомартенско място.