БЧК реализира проект „Топъл обяд” за 274 деца в Ямбол

Написана от BRCY

TO KMОбластната организация на БЧК - Ямбол съвместно с Партньорска мрежа за благотворителност на БЧК реализира проект „Топъл обяд” за 274 деца в риск от област Ямбол. Обхванатите деца получават топъл обяд през студените зимни месеци на новата учебна 2017/2018 година. Община Ямбол, Община Тунджа и Община Болярово са партньори по проект „Топъл обяд” на ОС на БЧК – Ямбол и съфинансират част от дейностите. Обхванатите деца по общини са, както следва:

 

  • в Община Ямбол 100 деца  от дванадесет училища в града;
  • в Община Тунджа 96 деца от две училища;
  • в Община Болярово 78 деца  от едно училище.

В ОУ „Ст. Караджово“ в Община Болярово проекта се реализира за първа година. Официалния старт на хуманната инициатива в полза на уязвимите деца дадоха г-н Христо Христов, кмет на Община Болярово и инж. Митко Филипов, Директор на Секретариата на ОС на БЧК. Доброволци на БМЧК ще помагат ежедневно при грижата за децата в трапезарията.

Основна цел на проекта е повишаване здравния статус и качеството на живот на децата  чрез обезпечаване на  рационално и балансирано хранене през тежките зимни месеци чрез организиране на трапезария, в която да се предлага топъл обяд на общо 274 деца от социално слаби семейства на възраст от 7 до 18 години. Подбора на целевата група се извършва на база предварително разработени от БЧК критерии на основание Правилника за предоставяне на храна в обществени трапезарии