Отбелязване на Седмицата на гората

Написана от Диляна Димитрова

20180416 Крумовград залесяване 2На 12.04.2018 г. доброволци на БМЧК от клуб „Заедно във всичко“ към ПГ по транспорт и клуб „Добро сърце“ към СУ „Васил Левски“ се включиха в ежегодното честване на „Седмица на гората“, организирано от ТП „Държавно горско стопанство“. Събитието се проведе под мотото „Децата и гората на България за бъдещето на зелена Европа“. В рамките на няколко часа участниците в инициативата залесиха 300 броя фиданки от черен бор и атласки кедър, осигурени от стопанството.

Благотворителната кампания на БМЧК - Пловдив

Написана от Диляна Димитрова

29664763 10210872017828882 2601684373697059909 oИ тази година по време на големите християнски празници Български младежки Червен кръст (БМЧК) обединява хиляди хора в подкрепа на своята хуманитарна кауза за подпомагане на деца и младежи в риск. В дните на Цветница и Разпети петък доброволци на БМЧК поздравяват посетителите на православните храмове и им дават възможност да дарят парични средства в касичките, които младежите държат. Благодарение на тази кампания Български Червен кръст - Пловдив успява годишно да подпомогне близо 200 деца и младежи от различни уязвими групи. Чрез фонд "Милосърдие" БЧК подкрепя и тежкоболни деца в тяхното лечение. Благотворителната кампания е благословена от Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай. Фондонабирателната кампания се осъществяв в четиринадесет православни храма в гр. Пловдив, два в гр. Карлово, два в гр. Сопот и шест в гр. Асеновгра. Тази година мотото на кампанията е свързано с честването на 140 години от създаването на БЧК – “140 години помагаме заедно”. Част от кампанията е и традиционното боядисване на червени яйце с деца със специални потребности и деца, изучаващи религия, което се провежда на Велики Четвъртък /05.04.2018 г./ в двора на Пловдивска Света Митрополия от 11 часа. Изказваме дълбока благодарност към всички дарители, които вярват и подкрепят нашите каузи!

Арт ателие в Защитеното жилище в град Кърджали

Написана от Диляна Димитрова

logo brcy newsНа 21 март 2018 година  доброволци на БМЧК от клуб „Сподели усмивка“ ЕГ „Христо Ботев“ и младежите от Защитеното жилище в град Кърджали посрещнаха първа пролет с арт ателие. Поредната инициатива се реализира в рамките на проект на доброволката Назмие Мустафа, спонсориран от Американски съвет за международно образование - клон България. По време на ателието младежите имаха възможността да изработят картички и бели тениски по техен дизайн за спомен от срещата. С големите червени сърца изрисувани на тениските, те за пореден път показаха, колко много радост им носят срещите с доброволците на БМЧК.

Фондонабирателна кампания за Цветница

Написана от Диляна Димитрова

20180402 фондонабиране Цветница 3За девета поредна година  на връх големия християнски празник Цветница доброволци на БМЧК от СУ „Отец Паисий“ и ЕГ „Христо Ботев“ – Кърджали проведоха фондонабирателна кампания с касички на ЧК за захранване на фонд „Милосърдие“ на ОС на БЧК. Кампанията стартира официално в 9,00 часа, пред православните храмове: ”Свети Йоан Предтеча”, „Свети Георги” и „Успение Богородично”. В нея се включиха 10 доброволци. В рамките на няколко часа бе набрана сумата от 1381,11 лева.  В последните няколко години кампанията се подкрепя от Пловдивския митрополит Николай. Областният съвет на БЧК изказва своята благодарност на участвалите в инициативата доброволци на БМЧК и на всички граждани за дарителския жест и подкрепа.

Кампания "Купи-Дари" в област Ямбол

Написана от Диляна Димитрова

kupi 1Интеракт клуб Ямбол и Български младежки Червен кръст-Ямбол организираха кампанията "Купи-Дари" в полза на уязвими лица от областта по време на Великденските празници. По време на кампанията се набираха пакетирани хранителни продукти – варива, олио, макаронени изделия, ориз, захарни изделия и др. В рамките на кампанията, която продължи 5 дни, бяха събрани около 1 000 кг. хранителни продукти. Кампанията се проведе с любезното съдействие на Супер Маркет „Вилтон“- Златен Рог, Супер Маркет „Вилтон“-Каргон, магазин „Славекс“ и магазин „Кауфланд“. Събраните продукти бяха пакетирани и разпределени на 64 нуждаещи се лица за празничните дни в област Ямбол.