Национално събрание

Написана от Super User

Българският младежки Червен кръст се ръководи от Национално събрание на делегатите на организацията (НС), избрани от 28 – те областни структури. Националното събрание е върховният орган на БМЧК.

НС избира Председател на БМЧК, членове на Изпълнителния съвет на БМЧК и Съветник по съответстието, които ръководят и представляват организацията между сесиите на НС.

Ръководството и всички избираеми позиции са с двугодишен мандат.


Обща снимка

  Снимка на членовете на Изпълнителния съвет и Съветник по съотвествието, избрани от делегатите на Националното събрание на БМЧК през април 2019г.

За нас

Написана от Super User

logo Q transp 150x150Български младежки Червен кръст е създаден през 1921 г., като през годините на своята работа подпомага милиони младежи и деца чрез обучения, промоция на хуманитарни ценности, здравна просвета и подготовка за реакция при бедствия. В средата на ХХ век организацията временно променя статуса си на самостоятелно съществуваща организация в рамките на БЧК, но през 1990 г. се възстановява като такава.

БМЧК има тристепенна организационна структура:
- Клубно ниво;
- Областно, съответно Столично ниво - 28 областни организации;
- Национално ниво.

БМЧК се ръководи от Национален събор на делегатите на организацията (НС), избрани от 28 – те областни структури. Националният събор е върховният орган на БМЧК.
НС избира Председател на БМЧК и членове на Оперативното бюро на БМЧК, които ръководят и представляват организацията между сесиите на НС и членове на Комисия по съответствията. При първото заседание на Комисията по съответствията се избира председател.
НС избира и Представител на БМЧК в Националния съвет на БЧК, като по този начин младежката организация участва в процесите за взимане на решения и стратегическото целеполагане на Националното дружество. Ръководството и всички избираеми позиции са с двугодишен мандат. 

Дирекция БМЧК е административно звено към Секретариата на Националния съвет на БЧК. Работата ѝ е да подпомага и да координира дейността на младежката организация на национално ниво. Тя отговаря за планирането на общите насоки за развитие на БМЧК.

Прочети още: За нас

Албум 1

Написана от Super User

Галерия

Написана от Super User

Стани доброволец на БМЧК

Написана от Super User

Благодарим Ви за интереса.

Да бъдеш доброволец е нещо много специално. Доброволствайки, всеки един от нас допринася към някаква кауза и по някакъв начин към подобряването на света. В същото време доброволстването ни учи да даваме без да очакваме нищо в замяна. А колкото по-малко очакваме, толкова повече всъщност получаваме – удовлетворението от това, че сме подали ръка, че сме допринесли за усмивката на някое дете, че сме направили нечий живот по-хубав.

Да си доброволец е нещо много ценно. Доброволствайки, ние научаваме много. Доброволстването ни дава знания по теми, които са важни за всички млади хора, дава ни опит и умения да се справяме с предизвикателства, да постигаме целите си и да осъществяваме идеите си. Дава ни много приятели. И най-вече ни дава удовлетворението от това, че помагаш на някого.

Моля, посетете секцията за контакт с нас. Там можете да намерите електронните пощи на всички областни организации на БМЧК.

Пишете ни!

 

Стани доброволец
 1. Име(*)
  Моля, напишете името си!
 2. E-mail(*)
  Моля, оставете валиден E-mail адрес!
 3. Избери област(*)
  Моля въведете област
 4. Коментар
  Не сте оставили коментар
 5. Защитен код(*)
  Защитен код Обнови кодаНеправилно въведени символи