ЗАЕДНО МОЖЕМ ПОВЕЧЕ!

Написана от BRCY

1255

Националният дарителски фонд за подпомагане на деца, пострадали при пътнотранспортни произшествия към БЧК стартира благотворителна кампания.Целта е, в началото на новата учебна година, общественото внимание да бъде насочено към проблема за пътния травматизъм и превенцията на децата и да се наберат финансови средства, с които да се помогне за лечението и възстановяването на най-невинните жертви на „войната“ по пътищата. За съжаление те се увеличават драстично с всяка изминала година.

Това е една от социалните и хуманни каузи, която Българският Червен кръст, с подкрепата на лоялни партньори, отстоява вече 14 години.

От 20 август до 20 септември 2018 г.

Чрез SMS съобщение на кратък номер 1255 може да бъде направено дарение от 1 лев за лечението на дете, пострадало при злополука на пътя.

Заедно можем повече. Бъдете с нас!

Бъди един от 90 000!

Написана от Super User

Бъди един от 90 000!

1ot90Ако си представим, че учениците в България са едно училище от 100 деца, то 10 от тях може да нямат първи учебен ден, защото:
живеят в бедност, на улицата или без родители;
отглеждат по – малките си братя и сестри;
принудени са да работят за оцеляването на семействата си.
Нека останалите 90 им помогнем.
90 г. Български младежки Червен кръст помага!
Да съберем 90 000 за топъл обяд, като всеки дари левче.
Нека всеки има своя първи учебен ден.

Прочети още...

„АЗ ХАРЕСВАМ = БЛАГОДАРЯ”

Написана от BRCY

„АЗ ХАРЕСВАМ = БЛАГОДАРЯ”


Във връзка с 5 декември – Деня на доброволеца, Оперативно бюро на БМЧК организира за втора поредна година фейсбук кампания „АЗ ХАРЕСВАМ = БЛАГОДАРЯ”. Целта й е да изразим към доброволците благодарността си за техните усилия и ентусиазъм, както и да засилим присъствието на БМЧК в онлайн пространството . Кампанията ще се проведе във Фейсбук и официалния сайт на БМЧК – youth.redcross.bg.
Кампанията стартира на 5 декември и ще продължи до 5 януари 2014 г., в който период, всеки ден ще бъдат публикувани снимките на 28-те доброволеца (всеки ден по една област), като останалите се умоляват да изразят благодарността си към тях чрез харесване, коментиране на снимките или споделяне на стената си. С думата на всяка снимка ще се изгражда и развива общото ни послание, така, както се развива и надгражда нашата работа, благодарение на усилията на всяка област.