Програма "Топъл обяд"

Написана от Super User

NewHotMeal 800x420 2 bgПрограма „Топъл обяд” е създадена през 2004 г. и се реализира в рамките на Партньорска мрежа за благотворителност на БЧК.
Вече 10 години Програма ”Топъл обяд” подпомага ученици в неравностойно положение и техните родители, като много често топлият обяд в трапезариите на БЧК е единственият повод децата да посещават учебните занятия. Те получават безплатен обяд всеки ден през учебната година.
Програмата допринася за нормалното физическо развитие на подрастващите, намалява заболеваемостта сред тях, произтичаща от нередовно и непълноценно хранене. През 2013 година над 12 000 деца са отпаднали от училище поради социални причини. Нашите деца се нуждаят от храна, грижа и внимание през цялата учебна година.

До сега, благодарение на набраните средства от партньори и дарители, 10 000 български деца от цялата страна са получили безплатен топъл обяд в училище.
Вие можете да ни помогнете да продължим!

Можете да помогнете чрез:

 

 • SMS на номер 1255, цената на един SMS е 1 лв. ;
 • гласови обаждания на телефон 0900 5 1255 за абонати на Vivacom на цена 0,99 лв.;
 • дарение по каузата Топъл обяд на БЧК в офисите на Easy Pay;
 • банков превод на:
  IBAN в BGN: BG37UNCR 7000 1500 5335 32
  BIC: UNCRBGSF
  Банка: УниКредит Булбанк
  Адрес: ул. “Калоян” 3, София 1000, България

От 2004 г. досега, чрез различни фондонабирателни кампании, с помощта на своите партньори и с участието на българските граждани, БЧК набира средства за различни каузи, една от които е разкриването на училищни трапезарии в цялата страна и където се осигурява безплатен обяд през учебната година на деца в неравностойно положение, от социално слаби семейства и сираци.
Осигуряването на топла храна в трапезариите през зимните месеци намалява заболеваемостта сред нуждаещите се ученици и облекчава семейния бюджет на материално затруднените им родители и настойници. Програмата привлича децата в училище и съдейства за редовно посещаване на учебните занятия. Това от своя страна ги предпазва от рисковия фактор на улицата, допринася за тяхната социализация и възпитание, създава у тях усещане за пълноценно детство.

Програма “Топъл обяд” – данни, факти, цифри:
Стартира през декември 2004 година.6 години устойчивост.
Осигурена храна за над 5 000 деца. 5 000 здрави и жизнени ученици.
Предоставени средства до момента в размер на 597 111 лв. – 298 555 обяда.

Категория: