Кръводарителска кампания в град Дупница

Написана от Диляна Димитрова

th 5767957788 1235x824

Кампанията се осъществи благодарение на екип в лицето на Община Дупница,Регионален център по трансфузионна хематология – Кюстендил, БЧК-Кюстендил и Ротаракт клуб Дупница. Два поредни дни /13-14 март/, доброволци на БМЧК – Дупница, промотираха възможността за кръводаряване на място в сградата на общината, обясняваха ползите от този хуманен жест, кой може да бъде кръводарител и каква е процедурата.Привлякохме 45 кръводарители, но успяхме да променим нагласите за доброволното кръводаряване на много повече!

 

Ден на влюбените

Написана от Диляна Димитрова

DSCN5734

БМЧК - Кюстендил традиционно отбеляза Деня на влюбените. Младите доброволци проведоха информационна кампания чрез раздаване на валентинки с пожелания и демонстрация за правилно поставяне на презерватив. Също така бе проведено анкетиране на младите хора, относно тяхната информираност за рисковете при водене на полов живот и ползване на предпазни средства. Доброволците предлагаха ръчно изработени подаръчета с благотворителна цел.

Мартенска фондонабирателна кампания

Написана от Диляна Димитрова

DSCN5695През целия месец февруари се проведе ежегодната благотворителна кампания по повод Баба Марта. Доброволци на БМЧК - Кюстендил предлагаха на гражданите ръчно изработени мартенички за малки и големи. Кампанията обхвана пет големи общини в Област Кюстендил - централни части, местни учреждения и институции. Набраните средства ще бъдат предоставени на програма "Топъл обяд" за деца в неравностойно положение.