Посрещане на пролетта в Дневен център за деца и младежи с увреждания

Написана от Диляна Димитрова

logo brcy newsДоброволци на БМЧК – Габрово посрещнаха Първа пролет заедно със своите приятели от Дневен център за деца и младежи с увреждания. За доброто настроение се погрижиха ученици от ОУ „Иван Вазов” с музикално-поетична програма. Доброволците помогнаха на децата да изработят красиви пролетни картички и за пореден път им подариха много усмивки.

Обучение „Първа психологична помощ и Психосоциална подкрепа”

Написана от Диляна Димитрова

DSC04201На 6 март 2018 г., в сградата на Секретариата на  ОС на БЧК – Габрово се проведе областно обучение по темата „Първа психологична помощ и психосоциална подкрепа”. Обучител беше Теодор Мицев, обучен на 2-ро ниво по темата на Зимна академия 2017 г. Единадесет доброволци на БМЧК – Габрово придобиха изключително полезни умения и компетенция по разнообразие от тематики, представени по нов и интерактивен начин. Чрез много игри, дискусии, казуистика и нагледно показно на ситуации, засягащи обсъжданите теми, присъстващите разшириха познанията си и преоткриха ключови похвати, полезни както в екипите на Червения кръст, така и в океана от бурни емоции на живота. Някои от тях дори приветствахме като наши нови попълнения в Младежкия авариен екип.

Кампания „Сподели любовта”

Написана от Диляна Димитрова

DSC0ллл4124В деня на любовта – 14 февруари,  доброволците на БМЧК-Габрово показаха на  посетителите на Terra mall какво означава истинска любовна атмосфера. Специално за празника те бяха изработили термометър на любовта. На въпроса "Колко обичаш любовта" всеки можеше да се включи, пишейки името си или оставяйки любовно послание и залепяйки го на термометъра. Участниците имаха възможността, в завсисимост от това къде на скалата са се отбелязали, да изпълняват различни предизвикателства, вариращи от "Прегърни някой непознат" до "Направи си снимка с доброволец". Снимките можеха да бъдат качвани със специален хаштаг и автоматично да бъдат включени в конкурс „Сподели любовта” . Щастливи сме да отбележим, че високите градуси на термометъра бяха изцяло изпълнени с красиви любовни послания.

Да търсиш любовта обаче непременно е необходимо да бъде съпроводено с информация за това как да обичаш безопасно, когато я откриеш. По тази причина доброволците раздаваха и информационни материали свързани с полово-предаваните болести.