Кампания за Свети Валентин

Написана от P. Petrov

shapka

Здравейте! По повод 14-ти Февруари, Български младежки Червен кръст заедно с Tuxido, провежда анкета, която има за цел да проучи колко добре обществото е запознато с възможните последици от сексуално-рисковото поведение. Анкетата е кратка и анонимна. Благодарим ви!
#BRCY #ТукСиДоМен

Попълнете нашата анкета тук.

Лекции в училищата по повод Световния ден за борба с туберкулозата

Написана от Диляна Димитрова

logo brcy newsДоброволците на БМЧК – Ямбол проведоха лекции в училищата по повод Световния ден за борба с туберкулозата. Мотото на кампанията тази година бе „Търсят се: Лидери за свят без туберкулоза“. Доброволците разпространиха информационна брошура, включваща информация за заболяването и нейното разпространение; начините на заразяване; симптоми на болестта и необходими изследвания за доказването й. Доброволците запознаха младите хора как биха могли да се предпазят от туберколозата, чрез спазване на определени практически стъпки – да не се отлага посещението при лекар; да не се купува месо и мляко от нерегламентирани тържища; да се откажат цигарите и алкохола и т.н. Кампанията се проведе съвместно с Регионална здравна инспекция – Ямбол, която предостави информационните материали и плакати с мотото на кампанията.  

Акция под мотото: „Някой се нуждае от твоята кръв СЕГА!“

Написана от Диляна Димитрова

kravvДоброволци на БМЧК-Ямбол проведоха информационна кампания за презентиране на предстояща кръводарителска акция под мотото: „Някой се нуждае от твоята кръв СЕГА!“, която се организира от БЧК - Ямбол, Ямболската духовна епархия и ОТХ към МБАЛ „Св. Пантелеймон” гр. Ямбол. Акцията ще се проведе на 13 април 2018 г. в сградата на Архиерейското наместничество, благодарение на любезното домакинство на Архимандрит Димитрий-Архиерейски наместник. Инициативата е  подкрепена от Комплекса за социални услуги за деца и възрастни - Ямбол, Общински съвет по наркотични вещества - Ямбол, Интеракт клуб - Ямбол, Младежки информационно-консултантски център Ямбол, ПГСГ „Кольо Фичето“-Ямбол и представители на младежки общности в община Тунджа.

ПРИКАЗКА ЗА ЧЕРВЕНАТА КАПЧИЦА ...или как даряването на кръв спасява живот

Написана от Диляна Димитрова
 
logo brcy news
На 22.03.2018 г. в Детска градина "Моряче", Бургас бе представена приказката "Червената капчица" и бе даден старт на традиционната кампания на Български Червен кръст за промоция на доброволното и безвъзмездно кръводаряване. Приказката е разработена от БЧК-Бургас и е насочена към деца от предучилищните групи в детските градини. Тя има за основна задача да спомогне за популяризирането на кръводаряването и да създаде трайно положително отношение към доброволното кръводаряване сред децата и техните възпитатели и родители. 

Кръводарителска кампания в град Дупница

Написана от Диляна Димитрова

th 5767957788 1235x824

Кампанията се осъществи благодарение на екип в лицето на Община Дупница,Регионален център по трансфузионна хематология – Кюстендил, БЧК-Кюстендил и Ротаракт клуб Дупница. Два поредни дни /13-14 март/, доброволци на БМЧК – Дупница, промотираха възможността за кръводаряване на място в сградата на общината, обясняваха ползите от този хуманен жест, кой може да бъде кръводарител и каква е процедурата.Привлякохме 45 кръводарители, но успяхме да променим нагласите за доброволното кръводаряване на много повече!