Информационна кампания на БМЧК Стара Загора

Написана от Диляна Димитрова

IMG 2681По повод Международния ден на хората със синдром на Даун, Денят на борба срещу расовата дискриминация и Световният ден на водата, доброволците от БМЧК-Стара Загора организираха информационна кампания на 24 март в Мол „Галерия“- Стара Загора. На обособените три информационни пункта, за всеки един от дните, младите хора общуваха със своите по-малки съграждани и техните родители по един забавен за децата начин. По повод Международния ден на хората със синдром на Даун, доброволците изготвиха листовки, под формата на слънца, с кратка информация за заболяването и шарени чорапи с послания. За Деня на борбата срещу расовата дискриминация, децата получиха шарени балони с послания, като символ на неутралност и толерантност. По този забавен и творчески начин те научиха за един проблем, с който съвременното общество се бори. Разбраха от младите доброволци, че расата и цветът на кожата не трябва да разединяват хората. За Световния ден на водата доброволците от БМЧК - Стара Загора информираха свойте съграждани за важността на водата за планетата и други интересни факти, свързани с водата. Доброволци и посетители заедно изработваха лодки от хартия, на които децата записваха своите желания.

Обучение по Първа долекарска помощ за доброволци на БМЧК

Написана от Диляна Димитрова

sssssssssНа 2-ри и 3-ти април, в залата на ОблС на БЧК – Стара Загора, се проведе обучение по Първа долекарска помощ. Участваха 17 нови доброволци от 4-те клуба на БМЧК – Стара Загора. Обучител бе Ралица Бочукова, доброволец на БМЧК, сертифициран обучител по темата. По време на обучението младите червенокръстци научиха как да се справят  в различни ситуации - при силно кръвотечение, счупване на крайник и изгаряне; какви спешни мерки се предприемат в случай на безсъзнание, загуба на пулс и дишане.

Кампания „Капка по капка – Живот !” в гр. Казанлък

Написана от Диляна Димитрова

IMG 1505

Традиционно Общинският Съвет на БЧК – Казанлък съвместно с РЦТХ – Стара Загора организираха безвъзмездна кръводарителска кампания през месец януари.

Кампанията се проведе на 23.01.2018 г. от 8:30 до 12:00 часа в сградата на БЧК – Казанлък. На доброволната безвъзмездната акция се явиха над 35 човека, от които дариха кръв общо 30, като за първи път даряват 8 човека, част от които са доброволци на БМЧК - Казанлък. Всички дарили кръв получиха символични подаръци, както от РЦТХ - Стара Загора, така и от ОблС на БЧК – Стара Загора.

 Доброволците на БМЧК – Казанлък също се включиха в кампанията, като те участваха активно в нейното разгласяване.

Великденска работилничка и Великденски базар

Написана от Диляна Димитрова

IMG 20180406 153332427По повод Великден, доброволците от Български младежки Червен кръст в област Стара Загора, съвместно с МОЛ „Галерия“ организираха весела Великденска работилничка и Велиденски базар за малки и големи, с празнична украса  и  боядисване  на яйца в пъстри цветове! Смях и веселие изпълниха великденската работилничка за боядисване на яйца и изработване на декорации. Всички творения от работилничката, на следващия ден, се предлагаха на посетителите в МОЛ „Галерия“ с цел набиране на средства за проект „Топъл обяд“на областната организация на БЧК – Стара Загора. 

Общо Събрание на клубовете на БМЧК Стара Загора

Написана от Диляна Димитрова

IMG 1392

На 20.01.2018 г. в гр. Стара Загора се проведе Общо Събрание на клубовете на Български младежки Червен кръст в област Стара Загора. За БМЧК Стара Загора събранието беше Отчетно-изборно до довършване на мандат 2017 – 2019 г.

Делегатите от клубовете на БМЧК област Стара Загора приеха Отчет за дейността на БМЧК – Стара Загора за 2017 г. и План за работа на БМЧК – Стара Загора за 2018 г.

Новоизбраното ръководство е в състав: Мария Желязкова– Областен координатор на БМЧК – Стара Загора, Кристияна Рибова – Зам. областен координатор на БМЧК – Стара Загора. 

Гости на ОСК в област Стара Загора бяха: г-жа Стефка Абаджиева – директор на ОблС на БЧК – Стара Загора, г-н Петър Петров – експерт „Организационно развитие” в дирекция БМЧК в НС на БЧК - София, г-н Борис Христов – експерт в ОблС на БЧК – Стара Загора, г-жа Зорница Антонова – специалист в ОблС на БЧК – Стара Загора, г-жа Дешка Манолова – доброволец към ОблС на БЧК – Стара Загора и доброволци от клубове на БМЧК в областта.

Директорът на секретариата на ОблС на БЧК – Стара Загора - г-жа Стефка Абаджиева връчи на всички делегати и гости от клубове символични подаръци с емблемата на БЧК.