Подготовка на екип за участие в състезание на ПБЗН

Написана от Диляна Димитрова

20180417 ПДП ПБЗН 2На 17.04.2018 година в залата на Областния съвет на БЧК – Кърджали се проведе обучение на шестокласници от СУ „П.Р.Славейков“, които се готвят за участие в Общинско състезание за реакция при бедствия, аварии и катастрофи. В рамките на няколко часа членовете на МАЕ – Мелиса Дурмуш и Бурчин Емин запознаха участниците с основните правила за оказване на първа долекарска помощ на пострадал и им предоставиха възможността практически да приложат наученото.

Открити уроци по първа помощ на БМЧК - Кърджали

Написана от Диляна Димитрова

logo brcy news

На 17 април 2018 година доброволци на БМЧК от град Кърджали стартираха открити уроци по първа помощ с участието на ученици от третите класове на СУ "Отец Паисий". Инициативата се реализира в рамките на програма "Хелфи" на БМЧК и програма "Детско полицейско управление" на МВР. В рамките на шест учебни модула третокласниците ще имат възможността да се запознаят с патилата на духчето „Хелфи“ и неговите приятели, които в ежедневието си, се учат как до оказват първа помощ.

Фондонабирателна кампания за Цветница

Написана от Диляна Димитрова

20180402 фондонабиране Цветница 3За девета поредна година  на връх големия християнски празник Цветница доброволци на БМЧК от СУ „Отец Паисий“ и ЕГ „Христо Ботев“ – Кърджали проведоха фондонабирателна кампания с касички на ЧК за захранване на фонд „Милосърдие“ на ОС на БЧК. Кампанията стартира официално в 9,00 часа, пред православните храмове: ”Свети Йоан Предтеча”, „Свети Георги” и „Успение Богородично”. В нея се включиха 10 доброволци. В рамките на няколко часа бе набрана сумата от 1381,11 лева.  В последните няколко години кампанията се подкрепя от Пловдивския митрополит Николай. Областният съвет на БЧК изказва своята благодарност на участвалите в инициативата доброволци на БМЧК и на всички граждани за дарителския жест и подкрепа.

Отбелязване на Седмицата на гората

Написана от Диляна Димитрова

20180416 Крумовград залесяване 2На 12.04.2018 г. доброволци на БМЧК от клуб „Заедно във всичко“ към ПГ по транспорт и клуб „Добро сърце“ към СУ „Васил Левски“ се включиха в ежегодното честване на „Седмица на гората“, организирано от ТП „Държавно горско стопанство“. Събитието се проведе под мотото „Децата и гората на България за бъдещето на зелена Европа“. В рамките на няколко часа участниците в инициативата залесиха 300 броя фиданки от черен бор и атласки кедър, осигурени от стопанството.

Арт ателие в Защитеното жилище в град Кърджали

Написана от Диляна Димитрова

logo brcy newsНа 21 март 2018 година  доброволци на БМЧК от клуб „Сподели усмивка“ ЕГ „Христо Ботев“ и младежите от Защитеното жилище в град Кърджали посрещнаха първа пролет с арт ателие. Поредната инициатива се реализира в рамките на проект на доброволката Назмие Мустафа, спонсориран от Американски съвет за международно образование - клон България. По време на ателието младежите имаха възможността да изработят картички и бели тениски по техен дизайн за спомен от срещата. С големите червени сърца изрисувани на тениските, те за пореден път показаха, колко много радост им носят срещите с доброволците на БМЧК.